Sunday, November 25, 2012

Community Service : ZOO NEGARA

Assalamualaikum dan selamat sejahtera!

Serius, sudah lama lama lama dan lama gila AKU tak update blog ni kan? AKU sendiri tak sure tarikh last entri aku bila. Biarlah... Yang dah lepas usah dikenang. Buang yang keruh, ambil yang jernih.

So, apa aje AKU nak cerita dekat korang this time? Tengok tajuk la broooooooo~~



Yeah.. inilah tempat di mana kami2 dari BM222 3C membuat Community Service seperti mana yang WAJIB dibuat. sebab ada dalam silibus.

Punyalah semangat aku malam sebelum tu sampai tak tidur langsung. ULANG SUARA, tak tidur langsung ya!

pukul 6.30 kitorang bergerak daripada UiTM Shah Alam. Yang gegerl naik bas sebab dorang ramai sangat. jadi kami yang lelaki ni naik van uitm je. Tapi BAPAK LAJUnya drebar tu bawak. Ya ALLAH, tak tenang duduk aku. believe it or not, 30 minit je dah sampai zoo tuh. perghhhh

breakfast jap..

snap2 kejap!


pkul 8 pagi kami masuk ke dalam. Setelah diberi sedikit taklimat, which is tak boleh merayau, tak boleh ambil gambar and bla bla bla... (macam la kami patuh 100% kan, heee), then kami dipecahkan kepada grup. 

AKU, Ismail ngn Lili diberi amanat untuk jaga ZIRAFAH. kebetulan mungkin, kawan2 aku selalu panggil aku ZIRAFAH. demmm..


serius dorang tinggi gila!!!!

AKU tak tahu nama abang yang jaga kandang tuh, just panggil dia ABE je.. ABE tu minta kami buang ranting2 yang ada dalam kandang, BUANG TAIK ZIRAFAH then bagi makan. 

baru aku tahu tahi zirafah macam taik kambing biri2. bulat2.. bersepah2 taik dorang ni. jenuh jugalah nak sapu semua. sampai cramp2 tangan aku. Yang paling tak tahan, bila dah bersih, dengans selamba dorang berak balik siap pakej kencing berdiri. ceittttt..

mahal tak boot kitorang.. oh my gucci


waktu bagi makan yang best. BAPAK PANJANGNYA lidah dorang. mcm berbulu2 skit. geli bila kena tangan. ada jugalah terjerit sebab kena. nak buat macam mana. heee.. tapi experience bagi zirafah ni mahal. best owhhhh..


semua lapar ni..


LILI ngn NEQI tgh bg makan. kat belakang tu HILMI tgh ajar MARNI bagi makan. dok menjerit je kejenya.

settle semua, ABE tu kasi kitorang jejalan. apa lagi, kitorang pegi la naik mini train kt situ. RM3 je.. dapat la ronda satu zoo. best!

rasa nak pergi lagi... yang paling best sebab event ni dapat rapatkan hubungan antara kami rakan sekelas. heee.. go BM222 3C..!!!

posing2 kejap (MAEL, AKU, LUQMAN)



The only boyzz dalam kelas..

yg ni nama dy BEAKON.. asyik kejar aku je kejenya.. geram aku..


okey.. itu sahaja.. nanti aku update lagi.

tata tutu titi tete toto.  :)

No comments: